Vårt team

Aleksi Graan

Director
Nordic Utilities Lead
aleksi.graan(at)infranode.se
+46 72 575 18 32
+358 40 511 54 73

Aleksi er Director og Nordic Utilities Lead for Infranodes aktiviteter i Finland. Han har otte års erfaring med infrastrukturinvesteringer i energisektoren, social infrastruktur og offentligt-privat samarbejde. Aleksi har deltaget i flere højprofilerede transaktioner på det regulerede energimarked i Norden – både på købs- og salgssiden – med en akkumuleret transaktionsværdi på over 10 mia. euro.

Hos Infranode har Aleksis fokus været på transaktioner i Finland og Sverige.
Aleksi er med i bestyrelserne for Loiste og Loiste Holding og er bestyrelsesformand for Varmalämmitys.
Inden Aleksi blev ansat hos Infranode, arbejdede han som strategichef hos Fortum Distribution i Sverige (nu Ellevio). Der var han ansvarlig for M&A og strategiudvikling samt dybt involveret i salget af divisionen Fortum Distribution. Inden han blev strategichef, ledede Aleksi den gruppe, der havde ansvaret for langsigtet forvaltning af alle Fortum Distributions aktiver i Norge, Sverige og Finland.

Aleksi startede sin karriere på den nordiske investeringsbank Icecapitals Helsingforskontor. Der arbejdede han med M&A og finansiel rådgivning med fokus på energisektoren og varetog opgaver for såvel energiselskaber som internationale infrastrukturinvestorer. Der arbejdede han med flere forskellige energiressourcer som fx reguleret el- og gasnetdistribution, varme, vandkraft, LNG, vindkraft og andre vedvarende energikilder.

Aleksi er uddannet civiløkonom i økonomi samt civilingeniør med speciale i energiteknik fra Aaltouniversitetet i Helsinki. Han har finsk som modersmål og taler flydende engelsk og svensk.