Vårt team

Elisabeth Morthen

Seniorrådgiver og bestyrelsesmedlem for Akershus Energi Varme AS.

Elisabeth har mere end 20 års erfaring fra den norske energisektor og mere end 30 års erfaring fra strategisk og organisationsmæssig udvikling i den private og offentlige sektor, inklusive førende stillinger og bestyrelsesposter hos bl.a. Statkraft, Innovation Norway og det norske finanstilsyn.

Elisabeth er seniorrådgiver hos Infranode. Fra 1984 til 1993 arbejdede hun som projektleder og rådgiver hos Distriktenes Utbyggingsfond i Norge (innovation Norway). Derefter var hun ansat som departementschef i det norske finanstilsyn fra 1993 til 1999. Fra 1999 til 2002 var Elisabeth administrerende direktør for det norske forsyningsselskab Akershus Energi, som ejes af regionen.

Derefter var hun medlem af en række bestyrelser i energisektoren, inklusive Agder Energi og Eidsiva Energi. I 2014-2016 sad hun i bestyrelsen for det norske statsejede forsyningsselskab Statkraft. Mellem 2005 og 2008 var hun ansat hos Norsk Røde Kors som vicedirektør for markedsføring. Derefter var hun viceadministrerende direktør hos TINE SA mellem 2008 og 2012, hvor hun også var bestyrelsesformand for Diplom IS.

Elisabeth har en master i landbrugsvidenskab samt industriel og ressourcemæssig økonomi fra Norges miljø- og biovidenskabelige universitet.