Vårt team

Niels Vallø

Senior Advisor

Niels har mere end 40 års erfaring inden for shipping, havne og logistik, hvoraf 17 år i forskellige stillinger som administrerende direktør, senest for Helsingborgs Havn (2013-2018). Under hans ledelse lykkedes det for havnen at gennemføre en turn-around og befæste sin position som Sveriges næststørste containerhavn.

Niels har været ansat i A.P. Møller-Mærsk-koncernen i 35 år med udstationeringer i Saudi-Arabien, Iran og Spanien samt tre år i Chile som administrerende direktør for de fem Mærskselskaber, der har aktiviteter i landet.

I årene fra 1990 til 1995 udviklede han aktivt europæiske jernbanetransporter som administrerende direktør for det Mærsk-ejede Skandi A/S, hvor IKEA var den største kunde i Europa. Mellem 1995 og 1998 var Niels operativ chef for Mærsk Lines flåde af containerskibe og aktiv i den gruppe, der tog initiativ til dagens APM Terminals. Der blev opført nye containerterminaler i Salalah, Tanger og Bremerhaven, mens man i Italien og i havne i Fjernøsten etablerede joint venture-anlæg.

I 2008 resulterede det i en stilling som administrerende direktør for Cargo Service Holding A/S, som driver containerterminal og stevedoring i Aarhus samt it-logistikvirksomheden PicIt.

Niels har været medlem af bestyrelserne for Norfolk Line BV, Mærsk Chiles selskab samt Salalah Port Services og Inport Intelligent Port Systems AB.

Han var indtil for nylig Danmarks honorære konsul i Helsingborg.

Niels har en bachelor fra Copenhagen Business School og har læst senior management-uddannelser ved Insead og Stanford Business School.