Vårt team

Tapio Saarenpää

Senior Advisor

Tapio har 30 års erfaring fra den finske energisektor, hvoraf 10 år som administrerende direktør for tre energiselskaber. Under hans ledelse fik et nyt atomkraftselskab, Fennovoima, grønt lys fra den finske regering og parlamentet til at bygge et nyt atomkraftværk i Finland.

Tidligt i sin karriere var Tapio ansat hos Teollisuuden Voima, hvor han havde en række forskellige stillinger med gradvist større ansvar. Siden 2005 har han været administrerende direktør for tre finske energiselskaber. To af disse, Rauman Energia og Vakka-Suomen Voima, er mellemstore energiselskaber, som primært ejes af kommuner.

Som administrerende direktør for Fennovoima ledte han med stor succes virksomhedens atomkraftprojekt de første fem år. Hans hovedopgave i denne fase var at opnå politisk godkendelse af den nye aktør og det indtil da uudnyttede område – en opgave, der krævede usædvanligt omfattende indsatser med hensyn til kommunikation og håndtering af de involverede interessenter.

Ud over sine operative opgaver har Tapio haft en række bestyrelsesposter, primært i datterselskaber og selskaber med tæt tilknytning til de virksomheder, hvor han har været administrerende direktør.

Tapio har en master i teknisk fysik fra Helsinki University og Technology med speciale i atom- og energiteknik samt energiøkonomisering som hovedfag. Han har også en MBA fra samme universitet.