Den nordiske infrastrukturinvestor Infranode åbner kontor i København og ansætter Silas Harbo som landechef

Infranode etablerer et kontor i København og styrker sin dækning af det danske infrastrukturmarked ved at ansætte tidligere director i Nykredit Advisory, Silas Harbo, som landechef i Danmark. Kontoret i København lanceres i tillæg til Infranodes kontorer i Stockholm, Helsinki og Oslo i overensstemmelse med strategien om at være den førende, lokale og nordisk fokuserede infrastrukturinvestor. 

Silas Harbo slutter sig til Infranode fra Nykredit i Danmark, hvor han var director i Nykredit Advisory, en førende infrastrukturfokuseret M&A rådgivningsfranchise. Hos Nykredit Advisory har Silas rådgivet et bredt spektrum af danske infrastrukturinteressenter, herunder størstedelen af de danske energi- og forsyningsselskaber og danske pensionskasser, men også internationale infrastrukturinvestorer, der ønsker at investere i Danmark. Han har tidligere væretChefkonsulent i Dansk Energis analyseenhed. Silas har en kandidatgrad fra Københavns Universitet i økonomi, og har senere gennemført en Energy MBA fra Columbia University i New York. 

“Som nyt medlem af Infranodes team ser jeg frem til at fortsætte med at udvikle Infranodes tilstedeværelse på det danske marked med særlig fokus på at identificere og eksekvere nye investeringsmuligheder samt støtte Infranodes investeringsaktiviteter i andre nordiske lande,” siger Silas Harbo. 

Infranode er en nordisk infrastrukturinvestor med fokus på langsigtede bæredygtige investeringer inden for energi- og forsyningssektoren, vedvarende energikilder, digital infrastruktur, transport og social infrastruktur. Infranode har et stort og voksende investerings- og asset management team med omfattende lokal og international erfaring. Gennem vedvarende tilstedeværelse og særligt fokus på aktiv kapitalforvaltning med en ægte langsigtet tidshorisont er Infranode blevet en foretrukken partner blandt nordiske forsynings- og infrastrukturvirksomheder. 

Infranode har ca. 1,7 mia. EUR under forvaltning fra langsigtede institutionelle investorer med nogle af de mest kendte nordiske pensionskasser der ugør kernen. Infranodes portefølje består i øjeblikket af 11 infrastrukturaktiver i hele Norden, herunder Vandel III solcellepark på den tidligere flyveplads uden for Billund, som i øjeblikket er den største solcellepark i Norden. Infranode har også underskrevet en rammeaftale med Esbjerg Havn om at bidrage med investeringer for at understøtte dens ekspansion som en central gateway for Nordsøens havvindindustri. 

“På baggrund af vellykkede transaktionsaktiviteter og en aktiv pipeline i Danmark, herunder muligheder for samejerskab med kommunale/andelsejede selskaber indenfor forsyningog den digitale sektor som eldistribution og fiber, er tiden nu inde for Infranode til, at vi øger vores engagement i det danske infrastrukturmarked. Silas har tilbragt sin karriere i den danske infrastruktursektor og bringer betydelig erfaring inden for regulerede forsyningsselskaber, telekommunikation, vedvarende energi og transport til teamet. Vi er begejstrede for at have fået Silas som kollega, og ser frem til at opbygge et team i Danmark sammen med ham,” siger Philip Ajina, Founding Partner hos Infranode. 

Silas tiltræder Infranode den 1. november 2021. 

For yderligere kommentarer kontakt venligst:
Philip Ajina, Founding Partner
philip@infranode.se
+46 70 755 99 78 

 

Akershus_EnergiPark_juni_2011_case01