Team

Et engageret team med specialister i infrastruktur

Vores team har mere end 200 års samlet erfaring med at eje, udvikle og investere i infrastruktur i Sverige og resten af verden. Vores ekspertise er at skabe langsigtede samarbejder eller at eje i fællesskab med offentlige og private aktører i infrastruktursektoren. Vi har kontorer i Stockholm, Oslo, Helsinki og København.

We invite you to join us!

We are always looking for new people who share our ambitions and can contribute to developing our business. Look into our career opportunities.

Vores team

Aleksi Graan

Director
Nordic Utilities Lead
aleksi.graan(at)infranode.se
+46 72 575 18 32
+358 40 511 54 73

Aleksi er Director og Nordic Utilities Lead for Infranodes aktiviteter i Finland. Han har otte års erfaring med infrastrukturinvesteringer i energisektoren, social infrastruktur og offentligt-privat samarbejde. Aleksi har deltaget i flere højprofilerede transaktioner på det regulerede energimarked i Norden – både på købs- og salgssiden – med en akkumuleret transaktionsværdi på over 10 mia. euro.

Hos Infranode har Aleksis fokus været på transaktioner i Finland og Sverige.
Aleksi er med i bestyrelserne for Loiste og Loiste Holding og er bestyrelsesformand for Varmalämmitys.
Inden Aleksi blev ansat hos Infranode, arbejdede han som strategichef hos Fortum Distribution i Sverige (nu Ellevio). Der var han ansvarlig for M&A og strategiudvikling samt dybt involveret i salget af divisionen Fortum Distribution. Inden han blev strategichef, ledede Aleksi den gruppe, der havde ansvaret for langsigtet forvaltning af alle Fortum Distributions aktiver i Norge, Sverige og Finland.

Aleksi startede sin karriere på den nordiske investeringsbank Icecapitals Helsingforskontor. Der arbejdede han med M&A og finansiel rådgivning med fokus på energisektoren og varetog opgaver for såvel energiselskaber som internationale infrastrukturinvestorer. Der arbejdede han med flere forskellige energiressourcer som fx reguleret el- og gasnetdistribution, varme, vandkraft, LNG, vindkraft og andre vedvarende energikilder.

Aleksi er uddannet civiløkonom i økonomi samt civilingeniør med speciale i energiteknik fra Aaltouniversitetet i Helsinki. Han har finsk som modersmål og taler flydende engelsk og svensk.

Ann Halvarsson

Finance Manager
ann.halvarsson(at)infranode.se
+46 70 914 64 35

Ann har ti års erfaring inden for økonomi og regnskab. Inden hun tiltrådte stillingen hos Infranode, arbejdede hun som Controller hos Unibail-Rodamco-Westfield, et internationalt ejendomsselskab med fokus på investeringer i erhvervsejendomme.

Her havde hun ansvar for udarbejdelse af budgetter og prognoser samt opfølgning på serviceafgifter og capex for selskabets butikscentre i Norden. Inden da har hun arbejdet hos KPMG som regnskabskonsulent.

Ann startede sin erhvervskarriere som økonomiassistent hos mySafety AB, en førende international virksomhedskoncern inden for hverdagssikkerhed og forsikringsservicer.
Ann har en civiløkonomeksamen fra Stockholms universitet. Ann har thailandsk som modersmål og taler flydende svensk og engelsk.

Carl Johansson

Senior Investment Associate
carl.johansson(at)infranode.se
+46 76 945 93 63

Carl er Investment Associate i Infranodes investeringsteam. Inden han begyndte hos Infranode, arbejdede Carl hos Newsec Infra, hvor han deltog i en række M&A- og projektfinansieringstransaktioner inden for vedvarende energi, først og fremmest landbaseret vindkraft i stor skala, i Norden.

Efter sin eksamen i 2017 begyndte Carl i PwC’s afdeling for corporate finance-rådgivning inden for infrastruktur, og i sin studietid arbejdede han som analytiker hos Infranode og gennemførte et internship i en M&A-boutique i Stockholm.

Carl har en mastergrad i regnskab og finansiering fra Handelshögskolan i Stockholm og en kandidatgrad i økonomi fra Lunds universitet. I uddannelsen indgik et udvekslingssemester på St. Gallens universitet i Schweiz. Han har svensk som modersmål og taler flydende engelsk.

Carl-Emil Lindholm

Partner and Deputy CIO
carl-emil.lindholm(at)infranode.se
+46 70 566 57 36

Carl-Emil er Director med ansvar for Infranodes virksomhed i Sverige, og han har syv års erfaring med infrastrukturinvesteringer. Siden han blev ansat hos Infranode, har han deltaget i flere transaktioner inden for infrastrukturområdet både i Norden og Storbritannien. Han var projektansvarlig for investeringerne Akershus Energi Varme AS, Oslofjord Varme AS, Omsorgsbolig AS samt den oprindelige og efterfølgende investering i Eneo Navitas.

Sammen med Christian Doglia havde han ansvaret for transaktionen i forbindelse med AMF’s erhvervelse af Vattenfalls britiske vindmøllepark Ormonde, som var en handel til en værdi af 240 mio. pund. De hjalp også med kommerciel og juridisk rådgivning i forbindelse med AMF’s investering på 300 mio. pund i britiske Green Investment Banks Offshore Wind Fund.
Carl-Emil er medlem af bestyrelserne for Akershus Energi Varme AS, Omsorgsbolig Holding AS, Eneo Navitas AB og Infranode Energi AB (Infranodes holdingselskab Skånska Energi).Det primære fokus for Carl-Emils transaktionsarbejde er Sverige.
Inden han blev ansat hos Infranode, arbejdede han i det statsejede Vattenfalls M&A-afdeling. Hos Vattenfall, hvor han begyndte, lige efter han havde taget sin eksamen, havde han flere forskellige stillinger i Asset Optimisation & Trading-divisionen i Stockholm og i produktionsdivisionen i Berlin, inden han blev ansat i M&A-afdelingen i Stockholm. Hos Vattenfall arbejdede han med både erhvervelse og salg inden for områderne distribution, varme og vandkraft samt hav- og landbaseret vindkraft.

Carl-Emil har en bachelor i økonomi, regnskab og økonomistyring og en master i økonomi fra Handelshögskolan i Stockholm. I studierne indgik der et udvekslingssemester ved Macquarie University i Sydney. Han har svensk som modersmål, taler flydende engelsk og har grundlæggende kundskaber i tysk.

Christian Doglia

Founding Partner and CEO
christian(at)infranode.se
+46 73 320 74 87

Christian er en af grundlæggerne af Infranode samt virksomhedens CEO. Som en af virksomhedens ledere er han involveret i alle aspekter af Infranodes aktiviteter – fra at anskaffe kapital til at skabe og gennemføre forretninger – samt at forvalte virksomhedens kapital.

Han har 17 års erfaring fra infrastruktursektoren og i alt 20 års international erfaring med kreditstrukturering, virksomhedsfinansiering og virksomhedsudvikling i en række europæiske jurisdiktioner.
Christian er medlem af bestyrelserne for Infranode, Yilport Sweden og Eneo Solutions samt observatør i bestyrelsen for Vasa Värme.

Inden Infranode blev grundlagt var Christian seniorrådgivere hos SEK (Svensk Exportkredit), hvor han evaluerede opbygningen af en infrastrukturfond med fokus på eksport – Svenska Export- och Infrastrukturfonden. Han har også været ansvarlig for virksomhedsudvikling og juridiske spørgsmål hos den svenske softwarevirksomhed IBS.
Inden han flyttede til Sverige, var han i 2009 og 2010 en af grundlæggerne af Arcadium Infrastructure, som var en satsning, der skulle lancere en langsigtet gældsfond med fokus på infrastruktur til en værdi af 2 mia. euro.
Mellem 2001 og 2009 havde Christian en ledende stilling i det europæiske infrastrukturteam hos kreditforsikringsselskabet FSA i London, hvor han var engageret i i flere banebrydende finansieringsløsninger inden for infrastruktur og den kommunale sektor. Ud over at lede FSA’s aktiviteter i Italien, deltog han i en række projektfinansieringstransaktioner i flere europæiske lande, bl.a. Storbritannien, Frankrig, Spanien og de nordiske lande.

Han indledte karrieren som kundeansvarlig i Global Financial Risk Practice-afdelingen på Willis Ltd.’s Londonkontor, hvor hans primære ansvarsområde var forvaltning af forsikrings- og genforsikringsløsninger, der var specifikt rettet mod italienske banker.

Han har en eksamen fra Bocconiuniversitetet i Milano, med speciale i finansielle markeder og institutioner. Han har senere læst ved Erasmusuniversitetet i Rotterdam og på London Business School. Han har italiensk som modersmål og taler flydende engelsk og slovensk. Derudover har han gode kundskaber i svensk og fransk.

Daniel Oxholm

Senior Investment Associate
daniel.oxholm(at)infranode.se
+45 25 60 80 45

Daniel startede hos Infranode i april 2022, som Investment Associate. Før han kom til Infranode, var Daniel seks år hos Nykredit Advisory, en lokal M&A-rådgiver, som har et klart fokus på Energi og Infrastruktur.

Daniel har rådgivet både lokale og internationale investorer samt de fleste større energi- og forsyningsselskaber, der ser på energi- og infrastrukturinvesteringer i Danmark.

Daniel har ligeledes arbejdet hos Catella Corporate Finance, en paneuropæisk ejendomsrådgiver, hvor han fokuserede på større transaktioner i Danmark.

Daniel er uddannet cand.merc. i Finance & Strategic Management og B.Sc. i økonomi og erhvervsøkonomi begge fra Copenhagen Business School. Daniel har dansk som modersmål og er bosiddende i København.

Erik Botnevik

Director
Country Lead Norway
Sector Head Digital Infra
erik.botnevik(at)infranode.se
+47 915 55 058

Erik, som blev ansat i virksomheden i januar 2018, er Director og har ansvaret for Infranodes virksomhed i Norge og for området digital infrastruktur. Han har mere end 19 års erfaring med transaktions- og forretningsudvikling, inklusive ledende stillinger i Telenor Group, hvor han var chef for koncernens team for global investeringsstrategi og porteføljeudvikling.

Erik har over 10 års erfaring som transaktionsrådgiver inden for norsk telekommunikation, energi og infrastruktur for førende investeringsbanker som ABN AMRO, Citi og SEB. Hos SEB Corporate Finance i Oslo var han chef for nordisk telekommunikationsrådgivning og varetog norsk infrastruktur.

Erik Botnevik har en bachelor fra London School of Economics og en master fra Cass Business School. Han er norsk statsborger og bor i Oslo.

https://infranode.se/wp-content/uploads/2019/10/Infranode-Evelina-Radgren_2.jpg

Evelina Radgren

Head of Investor Relations
evelina.radgren(at)infranode.se
+46 72 236 08 01

Evelina er ansvarlig for investorrelationer og fundraising hos Infranode. Hun har erfaring fra finansbranchen – både som Investment Associate hos Infranode og som Senior Associate i Grant Thorntons transaktionsrådgivningsgruppe.

Evelina begyndte hos Infranode som Investment Associate i 2019. Ud over fokusset på investorrelationer arbejder Evelina også aktivt med ESG-relaterede spørgsmål hos Infranode.

Evelina har en bachelor og master i regnskab, vurdering og økonomistyring fra Handelshögskolan i Stockholm. Hun har tilbragt et semester som udvekslingsstudent ved University of Texas i Austin, McCombs School of Business. Evelina indledte sin karriere med praktikpladser hos Investor og Carnegie Investment Bank i Stockholm sideløbende med sine studier. Hos Investor arbejdede Evelina med Investors portefølje med ikke-børsnoterede investeringer i Patricia Industries. Hos Carnegie arbejdede Evelina med såvel private som offentlige virksomheder. Evelina har svensk som modersmål og taler flydende engelsk.

Farid Mountassir

Investment Analyst
farid.mountassir(at)infranode.se
+358 409 673 995

Farid er ansat som investeringsanalytiker hos Infranode og har tidligere erfaring fra energisektoren. Inden han kom til Infranode i 2022, arbejdede Farid med salg af energi og kraftforsyning samt kommerciel udvikling af energiprojekter inden for industriel opvarmning og fjernvarme hos Adven.

Farid har også fået erfaring inden for energi og infrastruktur M&A samt investeringsrådgivning i forbindelse med hans praktik hos DNB. Farid er uddannet civilingeniør fra Åbo Akademi University og er ved at færdiggøre yderligere en universitetsgrad i økonomi og investering på Hanken School of Economics.

Farid har svensk som modersmål og taler flydende engelsk, finsk og marokkansk arabisk, og han har grundlæggende færdigheder i fransk og portugisisk.

Jasmin Kotivuori

Investor Relations Manager
jasmin.kotivuori(at)infranode.se
+358 44 493 42 43

Jasmin arbejder som Investor Relations Manager hos Infranode og har næsten seks års erfaring med infrastrukturforvaltere. Hos Infranode skal hun beskæftige sig med Investor Relations og fundraising.

Jasmin har en international baggrund med relevant erfaring fra London og Norden. Inden hun kom til Infranode i 2022, arbejdede Jasmin som Investor Relations Manager hos Taaleri Energia i Helsinki. Inden da arbejdede Jasmin næsten syv år i London, hvoraf hun tilbragte fire år hos Foresight Group, hvor hun var ansat som Senior Business Development Manager.

Jasmin indledte sin karriere hos Bloomberg LP, hvor hun arbejdede med institutionelle investorer i Finland og Island. Jasmin har en bachelor i virksomhedsledelse fra University of Exeter. Derudover blev hun Chartered Alternative Investment Analyst (CAIA) i 2019.

Jasmin har finsk som modersmål og taler flydende engelsk.

Joel Löfroth

Director, Country Lead Sweden
joel.lofroth(at)infranode.se
+46 72 540 7175

Joel er chef i vores investeringsteam og har ansvaret for Infranodes svenske investeringsaktiviteter. Joel blev ansat hos Infranode i 2017, og han har ca. 10 års erfaring med investering i infrastruktur.

Efter Joel kom til Infranode, har han deltaget i og haft ansvaret for adskillige investeringer, fx Vandel III, Yilport Sweden and Oslo, Skånska Energi og Loiste.

Inden Joel kom til Infranode, var han ansat hos Ellevio (tidligere Fortum Distribution Sweden) i virksomhedsudviklings- og M&A-teamet. Inden sin ansættelse hos Ellevio arbejdede Joel i Royal Bank of Scotland (RBS) i deres Nordic Coverage-team.

Joel har en master i økonomi fra University of Warwick og en bachelor fra Åbo Akademi University.

https://infranode.se/wp-content/uploads/2017/11/Infranode-Johan-Medin_2.jpg

Johan Medin

Senior Investment Manager
johan.medin(at)infranode.se
+46 73 867 30 76

Johan er Investment Manager og blev ansat hos Infranode i 2017. Han har i alt over fem års erfaring med at arbejde med M&A-transaktioner. Hos Infranode arbejder Johan primært med transaktioner inden for social infrastruktur, og han indgik i det team, som varetog erhvervelsen af Omsorgsbolig.

Han indgik også i teamet bag erhvervelsen af Oslofjord Varme. Ud over det transaktionsrelaterede arbejde er han også engageret i virksomhedens satsninger på at skabe forretninger inden for området social infrastruktur.

Inden Johan blev ansat hos Infranode, arbejdede han i tre år med Investment Banking hos Nordea i Stockholm, hvor han deltog i en række M&A-transaktioner og børsintroduktioner inden for forskellige brancher.

Johan har en master i økonomi og jura fra Handelshögskolan i Göteborg. I løbet af hans studietid arbejdede han deltid hos Sjätte AP-fonden i Göteborg og har også erfaring fra internships inden for Investment Banking hos Barclays i London samt Carnegie i Stockholm. Han har tilbragt et udvekslingssemester på Bocconiuniversitetet i Milano. Han har svensk som modersmål og taler flydende engelsk.

Johan Tiselius

Head of Sustainability
johan.tiselius(at)infranode.se
+46 70 495 1648

Johan er Investment Manager hos Infranode og har har over fem års erfaring med M & A-transaktioner. Siden han blev ansat hos Infranode, har han deltaget i flere processer og transaktioner inden for det nordiske transaktionsområde.
Johan arbejder med transaktioner og forretningsskabende aktiviteter i Norden i et overordnet perspektiv og har ansvar for Infranodes ESG-relaterede aktiviteter.

Johan er suppleant i bestyrelsen for ElectriCity, som er en organisation, der holder til i Hammarby Sjöstad i Stockholm, og som har som mål at skabe det mest klimavenlige område i Sverige.

Inden Johan blev ansat hos Infranode, arbejdede han i Citigroups nordiske Investment Banking-afdeling, hvor han beskæftigede sig med svenske og internationale erhvervelser, frasalg og private placeringer inden for forskellige brancher.

Johan har en master i Finance and Strategic Management fra Copenhagen Business School med et udvekslingssemester på Singapore Management University. Han har svensk som modersmål og taler flydende engelsk.

Julia Cronholm Andersdotri

Office Coordinator
Julia.Cronholm(at)infranode.se
+46 709 14 65 67

Julia blev ansat hos Infranode i april 2022 som kontorkoordinator. Hendes primære arbejdsområder er at sørge for et velfungerende kontormiljø og at koordinere events og begivenheder.

Hun har mere end ti års erfaring med koordinering og har tidligere haft ansvar for receptionister, butiksbestyrer samt arbejdet som administrator inden for fakturabelåning.

Julia har svensk som modersmål og taler flydende engelsk.

Julia Kosulko

Operations and Sustainability Manager
julia.kosulko(at)infranode.se
+46 70 639 8468

Julia arbejder som Operations Manager i Asset Management-teamet hos Infranode og har 9 års erfaring som handelskonsulent på energiområdet. Julia blev ansat hos Infranode i juni 2021.

Inden Julia begyndte hos Infranode, arbejdede hun hos Sweco og Pöyry (nu AFRY). Hendes kernekompetence er fjernvarme og energieffektivitet, men hun har arbejdet bredt med fornybar energiteknik. Inden for disse områder har Julia gennemført markedsanalyser og kommercielle analyser, udarbejdet forretningsplaner og kommercielle modeller samt foretaget kvalitative vurderinger og datastyrede analyser.

I de seneste seks år har Julia arbejdet som kommerciel konsulent og senere som kommercielt ansvarlig for due diligence-vurderinger af infrastrukturer for fusioner og virksomhedsovertagelser i Norden og Baltikum. Julias specialiteter er volumenestimater, prisstrategier, kontrakter og udbudsanalyser. Julia har haft ansvaret for analyseintegritet og en holistisk tilgang ved vurdering af aktuelle forretningsporteføljer samt udarbejdelse af evidensbaserede fremtidsprojekter og værdiforøgende initiativer.

Julia har en kandidatuddannelse i maskinteknik fra Kyiv University of Construction and Architecture med speciale i varme og ventilation. Julia har også en uddannelse på kandidatniveau fra Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm og Chalmers i Göteborg med fokus på strategiske vurderinger på energiområdet. Julia har også taget en række ekstrakurser inden for økonomi, kommunikation og ledelse.

Julias modersmål er ukrainsk, og hun taler ligeledes flydende engelsk, svensk og russisk.

Jussi Kärnä

Operations Manager
jussi.karna(at)infranode.se
+358 407 389 130

Jussi er driftsleder i Infranodes Asset Management-team og har mere end ti års erfaring fra forskellige stillinger i energibranchen. Jussi blev ansat hos Infranode i 2022. Inden da arbejdede han hos Fortum, hvor hans karriere i virksomheden startede i organisationens Investment and Portfolio Analysis-team.

Her havde Jussi ansvaret for investeringsanalyser inden for DHC og affaldshåndtering, og han deltog i andre strategiske investeringsprojekter i forbindelse med Fortums produktionsteknologiske løsninger. Ud over at arbejde for at forbedre de helejede aktiviteter, hjalp Jussi også med ledelsen af de fjernvarmeanlæg, som Fortum var medejer af. Inden han forlod Fortum, arbejdede han i koncernens strategiske PMO, hvor han havde til opgave at sikre realiseringen af et værdiskabelsesmål på EUR 100 mio./år for den transformationelle initiativportefølje, der blev offentliggjort i forbindelse med Fortum Capital Markets Day i 2020.

Hos Fortum har Jussi ligeledes arbejdet som analytiker og med elhandel, hvor han handlede på børser og bilateralt med fysiske produkter samt analyserede de grundlæggende elementer i det vesteuropæiske energimarked. Jussi har også erfaring som konsulent i virksomhedsledelse fra Pöyry, hvor han arbejdede for nordamerikanske kunder.

Jussi har en master i økonomi og investering fra Rotterdam School of Management på Erasmus University Rotterdam og en bachelor fra Helsinki School of Economics. Derudover har Jussi titlen Chartered Financial Analyst®. Han har finsk som modersmål og taler flydende engelsk.

Katrin Salwén

General Counsel
katrin.salwen(at)infranode.se
+46 730 49 00 86

Katrin Salwén har mere end 20 års erfaring som hovedbestyrelsesmedlem, chef for juridiske afdelinger og fra stillinger i førende internationale og svenske advokatfirmaer. Katrin tiltrådte som hovedbestyrelsesmedlem hos Infranode i slutningen af maj 2022.

Senest var hun medlem af koncernbestyrelsen for Camfil, hvor hun havde ansvaret for den juridiske afdeling i virksomheden, der er verdens førende inden for renluftsløsninger med 4.700 ansatte og tilstedeværelse i 33 lande.

Inden da var Katrin chef for den juridiske afdeling hos Keolis Sverige AB med 6.000 ansatte – det største datterselskab i en fransk koncern i transportbranchen, som findes i flere lande og har 60.000 ansatte. Katrin har også arbejdet i førende internationale og svenske fuldservice advokatfirmaer.

Katrin har svensk som modersmål, taler flydende engelsk og har et godt kendskab til fransk.

Leif Andersson

Founding Partner and chairman
of the investment committee
leif(at)areim.se
+46 70 454 65 20

Leif er en af grundlæggerne af Infranode, han er formand for virksomhedens investeringskomité og medlem af Infranodes bestyrelse. Leif har næsten 30 års erfaring fra ejendoms- og finanssektoren. I næsten 10 år var han ansat i AP-fondenes ejendomsselskab, AP Fastigheter, som chef for investeringer og forlod virksomheden i 2002 for at starte Areim, hvor han nu er arbejdende bestyrelsesmedlem.

Leifs karriere begyndte i den børsnoterede virksomhed Paul Anderson Industrier i Västerås, hvor han arbejdede som analytiker og controller. I 1994 blev han ansat i de svenske AP-fondes (1-3) ejendomsselskab, hvor han efter kort tid blev investeringschef – en stilling han havde indtil 2002.

I 2003 grundlagde Leif virksomheden Areim som nordisk operativ partner for Blackstone Groups ejendomsvirksomhed. I 2005 indledte Areim også et samarbejde med ING (nu CBRE GI) for at hjælpe dem med at opbygge deres nordiske ejendomsvirksomhed. Leif var også en af de tre grundlæggere af JARL AM, der var bygherren bag Stockholm Waterfront.

I 2007 startede Areim sin første ejendomsfond, der havde tilsagn til en værdi af 2,1 mia. svenske kroner fra ATP, APG og GIC. I 2012 startede man den efterfølgende fond Areim II, der havde kapitalforpligtelser på i alt ca. 3 mia. svenske kroner fra bl.a. APG, GIC, AP4 og Allianz. I dag forvalter Areim fire fonde med kapitaltilsagn på i alt ca. 18 mia. svenske kroner.

I 2002 var Leif en af initiativtagerne bag den europæiske brancheorganisation INREV (European Association for Investors in Non-Listed Real Estate Vehicles), hvor han derefter var medlem af bestyrelsen i otte år. Siden 2004 har Leif været medlem af bestyrelsen for CA Fastigheter AB, som er en regional ejendomskoncern, hvor han er medlem af den eksterne bestyrelse.

Leif er uddannet civilingeniør med speciale i bygnings- og ejendomsøkonomi fra Kungliga Tekniska Högskolan samt en EMBA fra Handelshögskolan i Stockholm.

Lenita Bengtsson

Office Manager
lenita.bengtsson(at)infranode.se
+46 702 01 87 42

Lenita har en solid baggrund inden for servicefaget og har arbejdet som Office Manager/Service Manager på førende reklamebureauer siden 2004.

Inden hun tiltrådte stillingen hos Infranode, havde Lenita blandt andet personaleansvar for receptionister, konferenceværtinder og ejendomsfunktionærer. Lenitas overordnede ansvar er at stå for et velfungerende kontormiljø.

Lenita har svensk som modersmål og taler flydende engelsk

Linnea Poulsson

Senior operations manager
linnea.poulsson(at)infranode.se
+47 982 639 55

Linnea joined Infranode in May 2022 as Senior Operations Manager in the Asset management team. Before Linnea joined Infranode, she worked at Statkraft, the largest power group in Norway.

For the last 8 years she worked in the industrial ownership unit, which is responsible for Statkraft’s ownerships in other Norwegian power groups. She has been board member and head of the audit committees of Agder Energi, Eviny and board member of Lede (DSO). At Statkraft she has also worked with financial planning, risk management and internal audit. In addition, she has experience as a consultant at Econ Pöyry and Capgemini.

Linnea was educated at the Norwegian University of Science and Technology (M.Sc. Industrial Economics, 2002) and the Norwegian School of Economics (cand merc, finance, 2004). She is based in Oslo.

Mathilde Meier Mysen

Investment Associate
mathilde.mysen(at)infranode.se
+46 709 61 76 27

Mathilde arbejder som investeringsanalytiker hos Infranode og har tidligere erfaring med fusioner og virksomhedsovertagelser. Inden Mathilde kom til Infranode i 2021, arbejdede hun som Senior Analyst i Transaction Diligence-teamet i EY’s Strategy and Transaction-afdeling i Stockholm.

Under sin ansættelse hos EY arbejdede hun som økonomisk rådgiver for kunder på både salgs- og købssiden i diverse brancher, inklusive spil, minedrift, SaaS, papir og emballage samt bygge og anlæg.

Mathilde er uddannet cand.merc. i erhvervsøkonomi fra Copenhagen Business School, hvorfra hun også har en HA i Almen erhvervsøkonomi. I studietiden arbejdede hun deltid i økonomiafdelingen hos modefirmaet Designers Remix. Hun tog også på udveksling og gennemførte et semester på Singapore Management University i Singapore. Mathilde har norsk som modersmål og taler flydende engelsk.

Martin Ekström

Partner and Head of Asset Management
martin.ekstrom(at)infranode.se
+46 73 079 34 14

Martin har mere end 20 års international erfaring i branchen. Martin tiltrådte som Head of Asset Management hos Infranode i efteråret 2020.

Inden han blev ansat hos Infranode, var han direktør i Nordic Capitals driftsteam, hvor han arbejdede sammen med porteføljevirksomhedernes ledelser for at opnå værdiskabelse og mindske risikoen på tværs af porteføljen. Derudover har Martin haft ledende stillinger i to af Nordic Capitals porteføljevirksomheder – som SVP Strategy and Business Development hos den globale metalproducent Luvata og senest som administrerende direktør for den skandinaviske modekæde Gina Tricot.

Martin indledte sin professionelle karriere i USA hos strategikonsulentvirksomheden Applied Value. Der var han ansat i 10 år og blev omsider chef for filialen i New York, hvor han varetog store kunders interesser i bil- og hvidevareindustrien.

Martin har en ph.d. i ingeniørvidenskab fra Stanford University, hvor han som ph.d.-studerende specialiserede sig i teknologiledelse i projektbaserede brancher.

Han har også en master i produktionsteknik og -ledelse fra Chalmers tekniska högskola, Göteborg, inklusive et stipendiat på École Polytechnique, Paris.

Han har svensk som modersmål, taler flydende engelsk og har et godt kendskab til fransk.

Max Engardt

Operations Manager
max.engardt(at)infranode.se
+46 72 206 99 07

Max arbejder som Operations Manager i Asset Management-teamet hos Infranode og har 7 års erfaring med virksomhedsrådgivning og telebranchen. Max blev ansat hos Infranode i foråret 2021.

Inden Max begyndte hos Infranode, var han ansat hos Telia Company, først som Management Associate, hvor han støttede og indgik i et tæt samarbejde med ledelsen og bestyrelsen. Her rapporterede Max til den administrerende direktør og chefen for CEO-kontoret. Derefter var Max ansvarlig for fiberprojektet til husejere i Sverige.

Max indledte sin karriere inden for ledelsesrådgivning hos Accenture Strategy, hvor han arbejdede i en lang række brancher, inklusive sundhedssektoren, tele- og byggebranchen. Hans funktionelle fokus var digitalisering og teknologi-strategi.

Max er uddannet civilingeniør i teknisk fysik fra Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm med speciale i diskret matematik og teoretisk datalogi.

Under sine studier tilbragte Max et semester som udvekslingsstudent på Hong Kong University of Science and Technology og havde flere undervisningsopgaver og praktikophold, inklusive et praktikophold hos Atlas Copco i Hyderabad, Indien. Han har svensk som modersmål og taler flydende engelsk.

https://infranode.se/wp-content/uploads/2019/10/Infranode-Niikka-Liimatainen_2.jpg

Niikka Liimatainen

Senior Investment Manager / Country Lead Finland
niikka.liimatainen(at)infranode.se
+358 45 166 3882

Niikka er Country Lead Finland og Senior Investment Manager. Han har været Investment Associate i Infranodes investeringsteam siden 2019. Niikka har tidligere arbejdet inden for investment banking i London og Finland. Han har deltaget i række M&A-transaktioner i forskellige brancher.

Efter Niikka afsluttede sine studier i 2016 blev han ansat hos UBS Investment Bank, hvor han deltog på købssiden i en række M&A-transaktioner med finansielle sponsorer. Han kommer senest fra en stilling hos Aventum Partners, hvor han var engageret i flere nordiske M&A-transaktioner.

Niikka har en master i finansiel økonomi fra Hanken Svenska Handelshögskola i Helsinki og en bachelor i handel med speciale i finans fra John Molson School of Business. I studierne indgik der et udvekslingssemester ved ESSCA i Shanghai. Niikka har finsk som modersmål, taler flydende engelsk og har grundlæggende kundskaber i svensk og fransk.

Olof Domander

Valuation Associate
olof.domander(at)infranode.se
+46 72 963 53 47

Olof er ansat som Valuation Associate hos Infranode og har mere end to års erfaring med finansiel modellering og vurderinger.

Inden Olof kom til Infranode i 2022, var han ansat som aktieanalytiker hos SEB med fokus på Small Cap-aktier og servicevirksomheder. Han har også tidligere arbejdet i Grant Thorntons Valuation Team med fokus på vurderinger for M&A, buyouts og finansiel modellering af derivater.
Olof har en M.Sc. i Business and Economics med speciale i finansiering fra Linköpings Universitet, inklusive et udvekslingssemester på University of Pittsburgh, PA. Olof dimitterede i 2020. Han har svensk som modersmål og taler flydende engelsk.

Petter Ledsaak

Investment Manager – Debt Lead
petter.ledsaak(at)infranode.se
+47 481 064 90

Petter startede som investeringsmedarbejder hos Infranode i marts 2022. Inden han kom til Infranode, var han ansat hos Citi i mere end fem år. Senest arbejdede han i Project and Infrastructure Finance-teamet i London med fokus på gældsrådgivning, gældsinvestering og udlån til infrastrukturprojekter i Europa og Mellemøsten.

Han har også arbejdet i Citis Nordic Corporate & Investment Banking-team i København. Inden han kom til Citi var Petter ansat et år hos Pareto Securities i København.

Petter har en master i økonomi og regnskab og en HA fra Copenhagen Business School. Petter har norsk som modersmål og bor i Norge.

Pontus Berg

Investment Analyst
pontus.berg(at)infranode.se
+46 70 604 10 56

Pontus arbejder som investeringsanalytiker hos Infranode. Inden han kom til Infranode, var han ansat hos Alecta Investment Management, hvor han beskæftigede sig med investeringer i international infrastruktur. I sit arbejde hos Alecta, fik Pontus erfaring med flere store infrastrukturtransaktioner i de nordiske lande, primært inden for fjernvarme, digital infrastruktur og vindmølleparker på land.

Pontus har en master i økonomi og en HA fra Handelshøjskolen i Stockholm. Derudover har han læst jura ved Uppsala Universitet.

Under sine studier ved Handelshøjskolen i Stockholm gennemførte Pontus en række praktikforløb, fx inden for investeringer i fast ejendom hos Areim, inden for strategi og aktieanalyse hos Söderberg & Partners og inden for transaktionstjeneste hos Deloitte Financial Advisory.

Han har svensk som modersmål og taler flydende engelsk.

https://infranode.se/wp-content/uploads/2017/11/Infranode-Philip-Ajina_2.jpg

Philip Ajina

Founding Partner
philip(at)infranode.se
+46 70 755 99 78

Philip er en af grundlæggerne af Infranode samt virksomhedens CIO. Som en af virksomhedens ledere er han involveret i alle aspekter af Infranodes aktiviteter – fra at anskaffe kapital til at skabe og gennemføre forretninger – samt at forvalte virksomhedens kapital. Bestyrelsesformand for Infranode I Holding.

Han overvåger den forretningsskabende del af virksomheden samt forretningsudviklingen og er stemmeberettiget medlem af investeringskomitéen. Han har 12 års erfaring fra infrastruktursektoren i Norden og i alt 17 års erfaring med investeringer, virksomhedsovertagelser, forretningsudvikling og erhvervsjura.
Philip er også medlem af bestyrelserne for Eneo Navitas, Infranode Energi og Loiste Holding samt suppleant i bestyrelserne for ElectriCity og Yilport Gävle Sweden.
Inden Infranode blev grundlagt, var Philip seniorrådgiver i SEK (Svensk Exportkredit), hvor han evaluerede opbygningen af en infrastrukturfond med fokus på eksport – Svenska Export- och Infrastrukturfonden. Philip var en af grundlæggerne af Flygplatsutveckling i Sverige AB, som var en satsning, der skulle lancere en svenskbaseret virksomhed med fokus på langsigtede infrastrukturinvesteringer og forvaltning af lufthavne.
Mellem 2007 og 2012 var Philip chef for investeringer og projektudvikling i Nordic Airport Properties – ét af indtil videre få partnerskaber mellem den offentlige og private sektor om udvikling og finansiering af infrastruktur i Sverige. Philips erfaring med partnerskaber mellem offentlige og private aktører inden for infrastruktur omfatter drift og projektledelse med ansvar for at skabe og gennemføre forretninger. Derudover var han sekretær i bestyrelsen.
Inden da var Philip grundlægger af og administrerende direktør i en mindre og specialiseret managementkonsulentvirksomhed, som tilbød tjenester i forbindelse med virksomhedsovertagelser. Philip indledte sin karriere i 2002 som advokatfuldmægtig i gruppen for virksomhedsovertagelse samt gruppen for bank og finans hos Mannheimer Swartling (MSA), der er et af Sveriges førende advokatbureauer.
Philip er uddannet cand.jur. og har en bachelor i økonomi fra Stockholms Universitet (2002), inklusive studier ved NYU Stern School of Business, NYU School of Law og Bond University i Australien. Han har svensk som modersmål, taler flydende engelsk og har grundlæggende kundskaber i tysk.

Rebecca Alnesjö

Investment Associate
rebecca.alnesjo(at)infranode.se
+46 70 187 22 22

Rebecca er Investment Analyst hos Infranode og har to års erfaring i transaktionsrådgivning.
Inden Rebecca kom til Infranode i 2021, var hun i EY’s Valuation, Modelling and Economics-afdeling i Stockholm, hvor hun arbejdede med værdiansættelse og modellering, primært inden for energisektoren.

Hun har endvidere erfaring inden for Financial Restructuring hos EY.

Rebecca har en M.Sc. in Business Administration major in Finance fra Norwegian School of Economics med et udvekslingssemester på University of California, Berkeley, samt en B.Sc. in Business and Economics fra Linköpings Universitet med et udvekslingssemester på Nanyang Business School. Under masteruddannelsen gennemførte Rebecca to internships hos SEB inden for dels Corporate Finance og dels Infrastructure and Project Debt Financing.

Under sin kandidatuddannelse arbejdede Rebecca endvidere deltid hos SEB i Linköping. Hun har svensk som modersmål og taler flydende engelsk.

Pontus Ferno

CFA Valuation Manager
pontus.ferno(at)infranode.se
+46 70 946 96 63

Pontus er ansvarlig for værdiansættelser hos Infranode. Han har over syv års erfaring i finansiel analyse, værdiansættelse samt modellering fra stillinger i investmentbanker, kreditvurderingsinstitutter og som evalueringskonsulent.

Inden han kom til Infranode, var Pontus i Valuation & Modelling hos Deloitte i Sverige. Han har tidligere desuden arbejdet som kreditanalytiker hos Deutsche Bank i Tyskland samt hos Moody’s Investors Service i Sverige.

Pontus har en civiløkonomeksamen fra Linköpings Universitet i Sverige og er CFA Charterholder. Han har arbejdet eller studeret i Sverige, Frankrig, Tyskland og USA. Han har svensk som modersmål, taler engelsk flydende og har solide kundskaber i fransk.

Richard Drougge

Senior Fund Controller
richard.drougge(at)infranode.se
+46 70 820 48 65

Richard blev ansat hos Infranode i 2022. Inden Richard kom til Infranode, var han ansat i ejendomsbranchen, hvor han arbejdede med nordiske aktiver og internationale fondstrukturer som Senior Fund Controller hos NREP i 3 år.

Richard har også erfaring med M&A fra sit arbejde i ejendomsteamet i Corporate Finance-afdelingen hos PwC. Hans erfaring strækker sig fra salgs- og overtagelsesmandater til due diligence-, vurderings- og strategiopgaver.
Richard er uddannet civilingeniør med speciale i bygge- og ejendomsøkonomi fra Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Samuli Kivipelto

Senior Investment Associate
samuli.kivipelto(at)infranode.se
+358 50 439 00 55

Samuli er ansat som investeringsmedarbejder i Infranodes investeringsteam. Inden han kom til Infranode i 2022, var Samuli ansat i ca. fem år som højere funktionær i investeringsbanken ICECAPITAL Securities i Helsinki, hvor han fokuserede på M&A-rådgivning inden for energi- og infrastruktursektoren. Samuli har rådgivet såvel lokale og internationale investorer som energi- og forsyningsselskaber.

Han har erfaring fra talrige betydningsfulde M&A-transaktioner og finansieringsaftaler i Finland og resten af Norden. Samuli har også tidligere erfaring med fx analyse af markedet for elektricitet hos Fortum.

Samuli har en bachelor og master i industriel ledelse fra University of Vaasa. Han har også været udvekslingsstudent, hvor han læste økonomi et semester på IÉSEG School of Management i Paris. Derudover har han læst ekstra kurser i energiteknologi på LUT University.

Samuli har finsk som modersmål, taler flydende engelsk og har et grundlæggende kendskab til svensk.

Silas Harbo

Country Lead Denmark
silas.harbo(at)infranode.se
+45 23 82 07 36

Silas slutter sig til Infranode i november 2021 som chef og ansvarlig for Infranodes aktiviteter i Danmark.

Han har mere end 12 års erfaring med transaktioner og økonomisk analyse inden for energi og infrastruktur. Han kommer senest fra en stilling som director i Nykredit Advisory, en lokal M&A rådgivningsvirksomhed, som udelukkende beskæftiger sig med energi og infrastruktur, som han var med til at grundlægge. Hos Nykredit har Silas rådgivet de fleste store energi- og forsyningsselskaber, danske pensionskasser og internationale infrastrukturinvestorer, der ønsker at investere i dansk infrastruktur. Silas har også haft hovedansvaret for vidensopbygning og -deling inden for energi og infrastruktur i Nykredits aktiviteter og organisationen som helhed. Han indgik i et virksomhedsudviklingsteam, der oprettede ESG-rådgivningsenheden hos Nykredit, som skulle hjælpe store virksomheder med at forbedre deres ESG-klassificering.

Inden sin ansættelse i Nykredit arbejdede Silas som chefkonsulent i Dansk Energis strategiske analyseenhed, og han har stor erfaring med at arbejde med en lang række energisektorer og interessenter.

Silas Harbo har en Energy MBA fra Columbia University i New York og en kandidatgrad i økonomi fra Københavns Universitet, gennem hvilket han også læste på London School of Economics og ISCTE Business School i Lissabon. Han er tidligere kaptajn med 13 måneders udstationering i Georgien, dansk statsborger og bosiddende i København.

Sofia Holmberg

Business Analyst
sofia.holmberg(at)infranode.se
+46 70-932 96 66

Sofia joined Infranode in April 2023 as their new Business Anlyst where she is a member of the Finance Team and working closely with the Asset Management Team.

Sofia has previously worked at a communcations agency with focus on financial communication as well as an Executive Compensaiton Analyst at Willis Towers Watson.

Sofia holds a M.Sc. in Economics with a major in Finance from Linköping University, wich included an exchange semester at the University of New South Wales, UNSW, in Sydney, Australia. She is a native Swedish speaker and fluent in English.

Omfattende erfaring og ekspertise med lokal tilstedeværelse

Ekspertise i forbindelse med at eje og udvikle de infrastrukturaktiver, vi investerer i.

Lokal tilstedeværelse i Norden med forståelse for de forskellige behov, reguleringer og udfordringer, som de enkelte lande møder.

Infranodes netværk består af de førende eksperter med erfaring fra ledende stillinger i både offentlige og private infrastrukturvirksomheder.

Med Infranodes netværk og rådgivningsteamets kompetence foretages der ansvarlige investeringer for at forbedre og forædle infrastruktur til et mere bæredygtigt samfund.

Vores netværk af eksperter

Vores netværk består af fremtrædende eksperter med stor erfaring fra ledende roller i både offentlige og private infrastrukturvirksomheder. De har stor erfaring med at samarbejde med politikere og institutionelle investorer. Alle Infranodes rådgivere har god forståelse for de forskellige lokale behov i de nordiske lande.

Anders Olsson

Senior Advisor and member of the investment committee

Anders er Senior Advisor hos Infranode og stemmeberettiget medlem af virksomhedens investeringskomite. Han har næsten 35 års erfaring fra den nordiske energisektor, inden for bl.a. eldistribution og varme, hvoraf ti år i ledende stillinger hos E.ON og som bestyrelsesmedlem i Svensk Energi.

Mellem 2006 og 2008 var Anders administrerende direktør for E.ON’s svenske elnetaktiviteter. I 2008 blev han udpeget til chef for E.ON’s nordiske aktiviteter med ansvar for eldistribution, varme og gas, og fik en plads i ledelsesgruppen. Han fortsatte til en stilling som vicekoncernchef og medlem af den globale koncernledelse for E.ON Nordic – en stilling han havde mellem 2010 og 2015.

Mellem 2003 og 2006 var Anders administrerende direktør for teknik- og entreprenørselskabet ElektroSandberg AB (nu ONE Nordic AB), der er en førende leverandør af totalløsninger og service til energi- og produktionsbranchen, hvor han tidligere har været vicedirektør og haft forskellige ledende stillinger.

Anders har også tidligere været medlem af bestyrelsen for Svensk Energi (20062015, og fra 2011 som næstformand) og i den europæiske elindustris interesseorganisation Eurelectric (2011-2015). I perioden 2012-2015 var han endvidere medlem af bestyrelsen for den stockholmsbaserede tænketank Global Utmaning.

Anders har en Executive MBA fra Lunds Universitet.

Allan Larsson

Senior Advisor

Allan har næsten 45 års erfaring fra den offentlige sektor som bl.a. svensk finansminister, medlem af den svenske rigsdag og som generaldirektør i EU-kommissionen. Allan er med i den svenske Infrastrukturkommission, er engageret inden for elområdet og har længe arbejdet med bæredygtighedsspørgsmål på lokalt og globalt niveau.

Allan indledte sin karriere som journalist, inden hans faglige engagement i den svenske fagforening IF Metall førte ham ind på den politiske bane som departementschef, generaldirektør for den svenske Arbetsmarknadsstyrelsen og medlem af den svenske rigsdag. Allan var finansminister i Ingvar Carlssons socialdemokratiske regering og medlem af bestyrelsen for Sveriges Riksbank.

I årene 1995-2000 var Allan generaldirektør for EU-kommissionens generaldirektorat for beskæftigelse, socialpolitik og inkludering. Allan har også været formand for Sveriges Television og Lunds Universitet. I 2007 fik han til opgave af den svenske regering at lede forhandlingerne om et svensk værtskab for ESS. Endelig har Allan fungeret som forhandler i en række forskellige projekter og været medlem af flere internationale kommissioner og rådgivende organer.

Lige nu er Allan involveret i den svenske Infrastrukturkommission, medlem af det svenske Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, seniorrådgivere hos Global Utmaning, der er en stockholmsbaseret tænketank, samt medlem af Global Utmanings rådgivende gruppe om klima og energi.

https://infranode.se/wp-content/uploads/2019/10/Christian-Gustavsson_2.jpg

Christian Gustavsson

Senior Advisor
christian.gustavsson(at)infranode.se
+46 70 219 05 97

Christian har 20 års erfaring fra den offentlige sektor og den politiske verden med ledende stillinger inden for region- og kommunepolitik. Mellem 2000 og 2006 arbejdede han med kommunikation og valgkampagner i det svenske parti Moderaternas landsorganisation.

Derefter blev han formand for Moderaterna i Östergötland, Sverige, hvor han var ansvarlig for sundhedssektoren. I 2011 blev han valgt til rådmand i Linköping.

Fra 2011 til 2018 var Christian medlem af bestyrelsen for Linköpings Stadshus AB. I årenes løb har han primært arbejdet med infrastruktur via AB Östgötatrafiken, som medlem af SKL’s udvalg for vækst og regional udvikling samt som medlem af bestyrelsen for brancheforeningen Svensk Kollektivtrafik. Han har og tidligere været bestyrelsesformand for Science Park Mjärdevi.

Christian er i øjeblikket næstformand for AB Östgötatrafiken og medlem af bestyrelsen i ejendomsselskabet Sankt Kors AB.

Han er også medlem af Moderaternas partiledelse.

I 2018 begyndte han at læse til civilingeniør i teknisk fysik og elektroteknik ved Linköpings Universitet.

Krister Skålberg

Senior Advisor

Krister has a long career covering many roles across the Nordic digital infrastructure space. He is an independent consultant with extensive experience in the Technology, Media and Telecom (TMT) sector.

Krister has spent his whole career in executive management positions for listed companies and in consulting roles in the areas of Transaction Advisory Services and Management Consulting. Over the past five years, Krister has built a technology team within EY’s strategy and transactions in the Nordics. He has led several assignments in strategic and operational areas, such as IT/Technology Due Diligence, and Commercial Due Diligence.
Krister hold a Master of science from the Royal Institute of Technology.

Lars Åberg

Senior Advisor and Member of the Investment Committee

Lars er Senior Advisor hos Infranode og stemmeberettiget medlem af virksomhedens investeringskomite. Han har 40 års erfaring fra finanssektoren, hvoraf over 20 år i ledende stillinger ved de svenske AP-fonde (rentechef) og AMF Pension (rentechef, ALM-ansvarlig og ansvarlig for ressourcefordeling). Lars er næstformand i Fjärde AP-fonden (AP4).

Lars indledte sin karriere i den daværende PK-bank (nu Nordea), hvor han i 15 år havde forskellige stillinger i Sverige og i udlandet.

Mellem 1991 og 1997 var han rentechef i de svenske AP-fonde (1-3) og havde et allokeringsansvar for over 600 mia. svenske kroner. Han blev senere ansat ved AMF Pension, hvor han var rente- og valutachef, ALM-ansvarlig og til sidst ansvarlig for ressourcefordeling. I al den tid han var ansat ved AMF, indgik han i ledelsesgruppen for kapitalforvaltning.

Lars har været medlem af bestyrelsen for AMF Fastigheter AB og Rikshem AB, og han er i øjeblikket medlem af bestyrelsen for Tryggstiftelsen/SEB Trygg Liv Gamla.

Han har en bachelor i virksomhedsøkonomi fra Stockholms Universitet.

Lauri Virkkunen

Senior Advisor

Lauri har mere end 30 års erfaring fra den nordiske energisektor, hvoraf mere end 10 år som administrerende direktør for store energiselskaber. Lauri har bl.a. været administrerende direktør for Pohjolan Voima og Vattenfall Finland.

Lauri har flere årtiers erfaring af og viden om at lede energiselskaber og er Infranodes rådgiver inden for især energiinvesteringer i Finland. Inden hans poster som administrerende direktør havde han forskellige stillinger med stigende ansvar i energisektoren.

Ud over hans operative stillinger har Lauri haft en række bestyrelsesposter i energiselskaber i både Finland og Sverige. I øjeblikket er Lauri medlem af bestyrelsen for Vantaan Energia Keski-Uusimaa, der er et fjernvarmeselskab, som Infranode, Vantaan Energia og Keva erhvervede fra Fortum sommeren 2020.

Lauri er uddannet diplomingeniør og har en bachelor i økonomi.

Niels Vallø

Niels Vallø

Senior Advisor

Niels har mere end 40 års erfaring inden for shipping, havne og logistik, hvoraf 17 år i forskellige stillinger som administrerende direktør, senest for Helsingborgs Havn (2013-2018). Under hans ledelse lykkedes det for havnen at gennemføre en turn-around og befæste sin position som Sveriges næststørste containerhavn.

Niels har været ansat i A.P. Møller-Mærsk-koncernen i 35 år med udstationeringer i Saudi-Arabien, Iran og Spanien samt tre år i Chile som administrerende direktør for de fem Mærskselskaber, der har aktiviteter i landet.

I årene fra 1990 til 1995 udviklede han aktivt europæiske jernbanetransporter som administrerende direktør for det Mærsk-ejede Skandi A/S, hvor IKEA var den største kunde i Europa. Mellem 1995 og 1998 var Niels operativ chef for Mærsk Lines flåde af containerskibe og aktiv i den gruppe, der tog initiativ til dagens APM Terminals. Der blev opført nye containerterminaler i Salalah, Tanger og Bremerhaven, mens man i Italien og i havne i Fjernøsten etablerede joint venture-anlæg.

I 2008 resulterede det i en stilling som administrerende direktør for Cargo Service Holding A/S, som driver containerterminal og stevedoring i Aarhus samt it-logistikvirksomheden PicIt.

Niels har været medlem af bestyrelserne for Norfolk Line BV, Mærsk Chiles selskab samt Salalah Port Services og Inport Intelligent Port Systems AB.

Han var indtil for nylig Danmarks honorære konsul i Helsingborg.

Niels har en bachelor fra Copenhagen Business School og har læst senior management-uddannelser ved Insead og Stanford Business School.

Tapio Saarenpää

Senior Advisor

Tapio har 30 års erfaring fra den finske energisektor, hvoraf 10 år som administrerende direktør for tre energiselskaber. Under hans ledelse fik et nyt atomkraftselskab, Fennovoima, grønt lys fra den finske regering og parlamentet til at bygge et nyt atomkraftværk i Finland.

Tidligt i sin karriere var Tapio ansat hos Teollisuuden Voima, hvor han havde en række forskellige stillinger med gradvist større ansvar. Siden 2005 har han været administrerende direktør for tre finske energiselskaber. To af disse, Rauman Energia og Vakka-Suomen Voima, er mellemstore energiselskaber, som primært ejes af kommuner.

Som administrerende direktør for Fennovoima ledte han med stor succes virksomhedens atomkraftprojekt de første fem år. Hans hovedopgave i denne fase var at opnå politisk godkendelse af den nye aktør og det indtil da uudnyttede område – en opgave, der krævede usædvanligt omfattende indsatser med hensyn til kommunikation og håndtering af de involverede interessenter.

Ud over sine operative opgaver har Tapio haft en række bestyrelsesposter, primært i datterselskaber og selskaber med tæt tilknytning til de virksomheder, hvor han har været administrerende direktør.

Tapio har en master i teknisk fysik fra Helsinki University og Technology med speciale i atom- og energiteknik samt energiøkonomisering som hovedfag. Han har også en MBA fra samme universitet.

Ulrika Hasselgren

Senior Advisor

Ulrika Hasselgren er Senior Advisor hos Infranode og medlem af Infranodes ESG-komite for at understøtte ansvarlig og effektiv anvendelse af bæredygtige metoder og processer i de forskellige dele af virksomheden.

Ulrika har årtiers erfaring og viden indenfor ansvarlige investeringer, ESG-forvaltning og ledelse. I 1999 stiftede hun Ethix og udviklede sammen med AP7 (den syvende AP-fond) en analysemodel og strategi for ansvarlige investeringer, der blev standarden i markedet.

I 2015 blev Ethix solgt til den amerikanske corporate governance-gigant ISS, hvor Ulrika blev en del af ledelsesteamet og arbejdede globalt, indtil hun i 2018 blev rekrutteret til Danske Bank i København som global chef for bæredygtige investeringer.

I dag er Ulrika chef for bæredygtighed og bestyrelsesmedlem i Coeli Group. Som erfaren bæredygtighedsekspert bidrager Ulrika til fortsat at udvikle de bæredygtighedsspørgsmål, der er så vigtige for Infranode og understøtter ambitionen om at være den åbenlyse, langsigtede og ansvarlige ejer af bæredygtig infrastruktur.

Ulrika Jardfeldt

Senior Advisor

Ulrika has long-standing and extensive experience in the energy and real estate industries from both a Swedish and European level. She was most recently Head of Vattenfall’s business area Heat, in Europe.

Ulrika also has experience from roles such as Head of district heating distribution at E.ON, CEO of the Swedish District Heating Association (today a part of Energiföretagen Sverige), and as Secretary with responsibility for energy and climate issues at the Government Offices, Ministry of Enterprise and Innovation. Ulrika is a board member at Hafslund Oslo Celsio on Infranode’s mandate.
Ulrika holds a Master of Science in aquatic and environmental engineering from the University of Uppsala.

Miljøvenlig energi i Norge

Sammen med Akerhus Amt tilbyder vi bæredygtig opvarmning og afkøling i Oslo-regionen.

Kontakt os

Stockholm

Kungsgatan 32, 111 35 Stockholm, Sweden

Se på kort

 

Helsinki

Mikonkatu 6 C, FIN-00100 Helsinki, Finland

Se på kort

København

Bredgade 6, 1260 København, Danmark

Se på kort

 

Oslo

Haakon VII Gate 10, 0161 Oslo, Norge

Se på kort