Vårt team

Allan Larsson

Senior Advisor

Allan har næsten 45 års erfaring fra den offentlige sektor som bl.a. svensk finansminister, medlem af den svenske rigsdag og som generaldirektør i EU-kommissionen. Allan er med i den svenske Infrastrukturkommission, er engageret inden for elområdet og har længe arbejdet med bæredygtighedsspørgsmål på lokalt og globalt niveau.

Allan indledte sin karriere som journalist, inden hans faglige engagement i den svenske fagforening IF Metall førte ham ind på den politiske bane som departementschef, generaldirektør for den svenske Arbetsmarknadsstyrelsen og medlem af den svenske rigsdag. Allan var finansminister i Ingvar Carlssons socialdemokratiske regering og medlem af bestyrelsen for Sveriges Riksbank.

I årene 1995-2000 var Allan generaldirektør for EU-kommissionens generaldirektorat for beskæftigelse, socialpolitik og inkludering. Allan har også været formand for Sveriges Television og Lunds Universitet. I 2007 fik han til opgave af den svenske regering at lede forhandlingerne om et svensk værtskab for ESS. Endelig har Allan fungeret som forhandler i en række forskellige projekter og været medlem af flere internationale kommissioner og rådgivende organer.

Lige nu er Allan involveret i den svenske Infrastrukturkommission, medlem af det svenske Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, seniorrådgivere hos Global Utmaning, der er en stockholmsbaseret tænketank, samt medlem af Global Utmanings rådgivende gruppe om klima og energi.