Vårt team

Jussi Kärnä

Senior Manager, Asset Management
jussi.karna@infranode.fi
+358 407 389 130

Jussi er Senior Manager og har over ti års erfaring fra forskellige roller i energibranchen. Jussi blev ansat hos Infranode i 2022. Inden da arbejdede han hos Fortum, hvor hans karriere i virksomheden startede i organisationens Investment and Portfolio Analysis-team.

Her havde Jussi ansvaret for investeringsanalyser inden for DHC og affaldshåndtering, og han deltog i andre strategiske investeringsprojekter i forbindelse med Fortums produktionsteknologiske løsninger. Ud over at arbejde for at forbedre de helejede aktiviteter, hjalp Jussi også med ledelsen af de fjernvarmeanlæg, som Fortum var medejer af. Inden han forlod Fortum, arbejdede han i koncernens strategiske PMO, hvor han havde til opgave at sikre realiseringen af et værdiskabelsesmål på EUR 100 mio./år for den transformationelle initiativportefølje, der blev offentliggjort i forbindelse med Fortum Capital Markets Day i 2020.

Hos Fortum har Jussi ligeledes arbejdet som analytiker og med elhandel, hvor han handlede på børser og bilateralt med fysiske produkter samt analyserede de grundlæggende elementer i det vesteuropæiske energimarked. Jussi har også erfaring som konsulent i virksomhedsledelse fra Pöyry, hvor han arbejdede for nordamerikanske kunder.

Jussi har en master i økonomi og investering fra Rotterdam School of Management på Erasmus University Rotterdam og en bachelor fra Helsinki School of Economics. Derudover har Jussi titlen Chartered Financial Analyst®. Han har finsk som modersmål og taler flydende engelsk.