Vårt team

Leif Andersson

Founding Partner
leif@areim.se
+46 70 454 65 20

Leif er en af grundlæggerne af Infranode, han er formand for virksomhedens investeringskomité og medlem af Infranodes bestyrelse. Leif har næsten 30 års erfaring fra ejendoms- og finanssektoren.

I næsten 10 år var han ansat i AP-fondenes ejendomsselskab, AP Fastigheter, som chef for investeringer og forlod virksomheden i 2002 for at starte Areim, hvor han nu er arbejdende bestyrelsesmedlem.

Leifs karriere begyndte i den børsnoterede virksomhed Paul Anderson Industrier i Västerås, hvor han arbejdede som analytiker og controller. I 1994 blev han ansat i de svenske AP-fondes (1-3) ejendomsselskab, hvor han efter kort tid blev investeringschef – en stilling han havde indtil 2002.

I 2003 grundlagde Leif virksomheden Areim som nordisk operativ partner for Blackstone Groups ejendomsvirksomhed. I 2005 indledte Areim også et samarbejde med ING (nu CBRE GI) for at hjælpe dem med at opbygge deres nordiske ejendomsvirksomhed. Leif var også en af de tre grundlæggere af JARL AM, der var bygherren bag Stockholm Waterfront.

I 2007 startede Areim sin første ejendomsfond, der havde tilsagn til en værdi af 2,1 mia. svenske kroner fra ATP, APG og GIC. I 2012 startede man den efterfølgende fond Areim II, der havde kapitalforpligtelser på i alt ca. 3 mia. svenske kroner fra bl.a. APG, GIC, AP4 og Allianz. I dag forvalter Areim fire fonde med kapitaltilsagn på i alt ca. 18 mia. svenske kroner.

I 2002 var Leif en af initiativtagerne bag den europæiske brancheorganisation INREV (European Association for Investors in Non-Listed Real Estate Vehicles), hvor han derefter var medlem af bestyrelsen i otte år. Siden 2004 har Leif været medlem af bestyrelsen for CA Fastigheter AB, som er en regional ejendomskoncern, hvor han er medlem af den eksterne bestyrelse.

Leif er uddannet civilingeniør med speciale i bygnings- og ejendomsøkonomi fra Kungliga Tekniska Högskolan samt en EMBA fra Handelshögskolan i Stockholm.