Vårt team

Philip Ajina

Founding Partner
philip(at)infranode.se
+46 70 755 99 78

Philip er en af grundlæggerne af Infranode samt virksomhedens CIO. Som en af virksomhedens ledere er han involveret i alle aspekter af Infranodes aktiviteter – fra at anskaffe kapital til at skabe og gennemføre forretninger – samt at forvalte virksomhedens kapital. Bestyrelsesformand for Infranode I Holding.

Han overvåger den forretningsskabende del af virksomheden samt forretningsudviklingen og er stemmeberettiget medlem af investeringskomitéen. Han har 12 års erfaring fra infrastruktursektoren i Norden og i alt 17 års erfaring med investeringer, virksomhedsovertagelser, forretningsudvikling og erhvervsjura.
Philip er også medlem af bestyrelserne for Eneo Navitas, Infranode Energi og Loiste Holding samt suppleant i bestyrelserne for ElectriCity og Yilport Gävle Sweden.
Inden Infranode blev grundlagt, var Philip seniorrådgiver i SEK (Svensk Exportkredit), hvor han evaluerede opbygningen af en infrastrukturfond med fokus på eksport – Svenska Export- och Infrastrukturfonden. Philip var en af grundlæggerne af Flygplatsutveckling i Sverige AB, som var en satsning, der skulle lancere en svenskbaseret virksomhed med fokus på langsigtede infrastrukturinvesteringer og forvaltning af lufthavne.
Mellem 2007 og 2012 var Philip chef for investeringer og projektudvikling i Nordic Airport Properties – ét af indtil videre få partnerskaber mellem den offentlige og private sektor om udvikling og finansiering af infrastruktur i Sverige. Philips erfaring med partnerskaber mellem offentlige og private aktører inden for infrastruktur omfatter drift og projektledelse med ansvar for at skabe og gennemføre forretninger. Derudover var han sekretær i bestyrelsen.
Inden da var Philip grundlægger af og administrerende direktør i en mindre og specialiseret managementkonsulentvirksomhed, som tilbød tjenester i forbindelse med virksomhedsovertagelser. Philip indledte sin karriere i 2002 som advokatfuldmægtig i gruppen for virksomhedsovertagelse samt gruppen for bank og finans hos Mannheimer Swartling (MSA), der er et af Sveriges førende advokatbureauer.
Philip er uddannet cand.jur. og har en bachelor i økonomi fra Stockholms Universitet (2002), inklusive studier ved NYU Stern School of Business, NYU School of Law og Bond University i Australien. Han har svensk som modersmål, taler flydende engelsk og har grundlæggende kundskaber i tysk.