Investments

Tafjord Connect, en førende fiberinfrastrukturvirksomhed
i det nordvestlige Norge

 

Sameje er af afgørende betydning inden for digital infrastruktur i en af de voksende regioner i Norge

Tafjord Connect er den førende fiberinfrastruktur- og serviceudbyder i Møre og Romsdal, og det er Infranodes første fiberinvestering. Tafjord Connect er frem for alt den førende udbyder i Ålesund, Norges 9. største by. Det er også her, hovedkontoret ligger.

Virksomheden ejer 4.100 km optisk fiber infrastruktur, hvilket næsten svarer til afstanden fra Ålesund til Paris og tilbage igen. Fiberinfrastrukturen omfatter fiber i jorden, omkostningseffektiv fiber i luften og teknisk udstyr.

I juli 2022 havde Tafjord Connect næsten 25.000 private kunder og 1.600 erhvervskunder. I øjeblikket tilbyder de alt fra internet og TV til mobilabonnementer via samarbejdet med Telia. Virksomhedskunderne får skræddersyede fiber- og teleløsninger direkte fra Tafjord Connect.

Infranode ejer 49 % af Tafjord Connect, og forsyningsselskabet Tafjord Kraft er hovedaktionær med 51 % af aktierne. Infranode arbejder aktivt med virksomheden inden for flere områder og besidder to bestyrelsesposter samt en observatørpost.


Investeringsdato: july 2022


Land: Norway


Seckor: Fiber