Investeringer

Yilport Oslo – Infranode investerer i
Norges største containerhavn

 

Fremmer den grønne omstilling i havnebranchen ved hjælp af elektrificering og med målet om at blive verdens første fossilfrie havn

Yilport Oslo (Oslo Havn) driver Norges største havn, som forsyner ikke mindre end 80 % af Oslo-området og over halvdelen af den samlede befolkning med importerede varer. I 2019 håndterede havnen 250.000 tyvefodscontainere. Yilport Oslo har i øjeblikket en koncessionskontrakt på drift af havnen indtil 2035 med mulighed for forlængelse i yderligere 10 år. Yilport Oslo består af en containerterminal, som håndterer al containergods.

Yilport Oslo udmærker sig takket være en moderne infrastruktur og moderne udstyr samt sin høje produktivitet og kvalitetsydelser. Med Yilports enestående drift og knowhow, fortsætter Yilport Oslo med at vise vejen med strømlinede digitaliserede og automatiserede processer. I dag er Yilport Oslos aktiviteter fuldt elektrificerede og automatiserede. Havnen fører allerede an i omstillingen til større bæredygtighed og har som mål at blive verdens første containerhavn med nulemission.

Yilport Oslo samejes med Yilport Holding, der er en af verdens hurtigst voksende internationale containerterminalaktører med næsten 30 havneterminaler i sin globale portefølje. Samarbejdet mellem Infranode og Yilport blev indledt i 2019, da Yilport Gävle (Sverige) gennemførte sin kapacitetsudvidelse med et bidrag til egenkapitalen fra Infranode.

E-WEB-Goal-07-1030x1030
E-WEB-Goal-09-1030x1030

Investeringsdato: maj 2021


Land: Norge


Sektor: Transport (havnedrift)